MENU
Tietosuoja

Verkkosivujemme käyttö

Lisätiedot tietosuojasta ja erityisesti omista oikeuksistasi sekä luettelon binderholz-konsernin vastuuhenkilöistä saat jäljempää sekä tietosuojaselosteesta:

Verkkosivuston saksankielinen versio on määräävä.     
Binderholz suhtautuu henkilötietojen suojaamiseen hyvin vakavasti.

Binderholz GmbH | Puuteollisuuslaitos
Zillertalstraße 39 · A-6263 Fügen · fon +43 5288 601 · fax +43 5288 601-11009 · fuegen@binderholz.com
Tuotanto: sahatavara, profiloitu puu, höylätavara, massiivipuulevyt, hevosten kuivikkeet, biopolttoaineet

Ota tietosuojaa koskevissa asioissa yhteyttä osoitteeseen dataprivacy@binderholz.com

Verkkosivustomme käyttö

Kun avaat verkkosivustomme, päätelaitteellasi käytössä oleva selain lähettää     verkkosivustomme palvelimelle tietoja automaattisesti. Nämä tiedot tallennetaan tilapäisesti niin kutsuttuihin lokitiedostoihin. Tässä yhteydessä keräämme ilman käyttäjältä edellytettäviä toimenpiteitä seuraavia tietoja, jotka säilytetään niiden automaattiseen poistamiseen asti:

• käytetyn tietokoneen IP-osoite      
• sivuston avaamisen päiväys ja kellonaika 
• avatun tiedoston nimi ja URL        
• verkkosivusto, jolta käsin sivusto on avattu (viittaava URL)        
• käytetty selain ja tarvittaessa tietokoneesi käyttöjärjestelmä sekä verkko-operaattorisi nimi.

Käsittelemme mainittuja tietoja seuraaviin tarkoituksiin:             
• kitkattoman yhteyden takaamiseen sivustollemme    
• verkkosivustomme miellyttävän käytön takaamiseen
• järjestelmän turvallisuuden ja vakauden analysointiin sekä     
• muihin hallinnollisiin tarkoituksiin.

Tietojenkäsittelyn oikeusperusta on tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 virkkeen 1 alakohta f. Oikeutettu etumme perustuu edellä lueteltuihin tietojenkeruutarkoituksiin. Missään tapauksessa emme käytä kerättyjä tietoja henkilöytesi päättelemiseen. Lisäksi verkkosivustollamme käydessäsi asetamme evästeitä sekä analysointipalveluita tietokoneellesi. Tarkempia tietoja tästä saat tämän tietosuojaselosteen kohdasta Evästeet.

Henkilötietojen käsittelijä

Henkilötietojen käsittelijöidemme kanssa olemme tehneet tietosuoja-asetuksen 28 artiklan ja sitä seuraavien artiklojen mukaisesti tietojenkäsittelysopimukset ja ryhtyneet ETA-maiden ulkopuolella sijaitsevien henkilötietojen käsittelijöiden kanssa toimenpiteisiin tietosuoja-asetuksen 44 artiklan ja sitä seuraavien artiklojen mukaisesti, ja valvomme ja tarkistamme näitä jatkuvasti. Yhteistyökumppanimme ovat velvollisia poistamaan tiedot lähettämisen jälkeen, ellei tietoja koske lakisääteinen säilytysvelvollisuus. 

Seuraavat henkilötietojen käsittelijät käsittelevät tietoja säännöllisesti puolestamme. Mahdolliset muut henkilötietojen käsittelijät mainitaan tarvittaessa asianomaisten  käyttötarkoitusten kohdalla: 
• veroneuvoja/kirjanpitäjä         
• asianajaja 
• IT-palveluntarjoaja/IT-palveluntuottaja ja tietoliikenneoperaattori      
• paino ja toimituspalvelut

Tietojen poistaminen ja säilytysaika

Rekisteröityjen henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan heti, kun säilyttämisen syy päättyy. Tätä pidemmäksi aikaa tiedot voidaan tallentaa, jos lainsäätäjä tätä edellyttää. Tiedot anonymisoidaan tai poistetaan mainittujen normien mukaisen säilytysajan umpeuduttua. Mahdolliset konkreettiset määräykset on mainittu asianomaisten käsittelytarkoitusten yhteydessä.

Evästeet

Verkkosivustoamme käytettäessä päätelaitteellesi asetetaan nk. evästeitä. Nämä ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentavat tiettyjä asetuksia ja tietoja selaimeesi tiedonvaihtoon järjestelmämme kanssa. Eväste sisältää sen verkkoalueen (domainin) nimen, josta evästetiedot lähetetään, sekä tietoja evästeen iästä ja alfanumeerisen tunnistemerkin (evästetunnisteen) sekä seuraavat tiedot: IP-osoite, selain ja käyttöjärjestelmä. Evästeet auttavat meitä esimerkiksi parantamaan sivustoamme sekä optimoimaan palveluamme sinua varten.

Käyttämiimme istuntoevästeisiin tallennetaan vain edellä mainitut tiedot verkkosivuston käytöstäsi. Nämä tallentavat niin kutsutun istuntotunnisteen, jonka avulla saman istunnon aikana selaimesi lähettämät erilaiset kyselyt voidaan yhdistää toisiinsa. Näin tietokoneesi voidaan tunnistaa uudelleen, kun palaat verkkosivustollemme toistamiseen. Istuntoevästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimesi. Lisäksi käytämme nk. pysyviä evästeitä, jotka poistetaan automaattisesti tietyn ajan kuluttua. Nämä mahdollistavat meille päätelaitteesi tunnistamisen uudelleen, kun olet aiemmin käynyt verkkosivustollamme, sekä henkilöön liittymättömän käyttäytymisen analysoinnin verkkosivustollamme käytäessä. Alla olevasta luettelosta näet tiedot siitä, kuinka kauan mitäkin evästeitä säilytetään.

Jollet halua selaimen käyttävän evästeitä, voit muuttaa selaimesi asetuksia siten, että evästeiden asettamista ei sallita. Huomaathan, että jos estät teknisistä syistä tarvittavien evästeiden asettamisen, et välttämättä pysty käyttämään sivustoamme täydessä laajuudessaan.

Nämä ovat erityisesti seuraavat evästeet:

NIMIPALVELUNTARJOAJATIETOJEN SÄILYTYSAIKATARKOITUSLUOKKATYYPPI
dp_cookieconsent_statusBinderholz GmbH1 vuosiTallentaa tiedon siitä, että käyttäjä on nähnyt evästebannerin.Teknisesti välttämätönHTTP Cookie
cookieconsent_statusBinderholz GmbH1 vuosiTallentaa käyttäjän suostumisen evästeisiin asianomaiselle verkkoalueelle.Teknisesti välttämätönHTTP Cookie
be_typo_userTypo3IstuntoIlmoittaa Typo3:lle, onko käyttäjä rekisteröitynyt Typo3-backend-ohjelmaan ja mitä backend-käyttäjä käyttää.Teknisesti välttämätönHTTP Cookie
PHPSESSIDTypo3IstuntoSäilyttää käyttäjän tilat kaikissa sivukyselyissä.Teknisesti välttämätönHTTP Cookie
_gat_UA*Google Inc.1 minuuttiGoogle Analytics käyttää rajoittamaan kyselymääriä.TilastotiedotHTTP Cookie
_gidGoogle Inc.24 tuntiaRekisteröi yksiselitteisen tunnisteen, jota käytetään luomaan tilastotietoja siitä, miten käyttäjä käyttää verkkosivustoa.TilastotiedotHTTP Cookie
_gaGoogle Inc.2 vuottaRekisteröi yksiselitteisen tunnisteen, jota käytetään luomaan tilastotietoja siitä, miten käyttäjä käyttää verkkosivustoa.TilastotiedotHTTP Cookie

Google Analytics

Käytämme Google Analyticsin verkkoanalysointipalvelun toimintoja verkkosivustomme tarpeen mukaiseen toteutukseen ja jatkuvaan optimointiin. Palveluntarjoaja on Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA. Google Analytics käyttää nk. evästeitä. Nämä ovat tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käytön analysoinnin. Evästeiden avulla saadut tiedot verkkosivuston käytöstä lähetetään ja tallennetaan yleensä Yhdysvalloissa sijaitsevalle Googlen palvelimelle.

Käytämme Google Analyticsia ainoastaan IP-anonymisointia käyttäen. Tämä tarkoittaa sitä, että Google lyhentää IP-osoitteesi ennen tietojen siirtoa jossakin Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai Euroopan talousalueeseen kuuluvassa sopimusmaassa. Täydellinen IP-osoite lähetetään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä vain poikkeustapauksissa. Google käyttää tämän sivuston ylläpitäjän toimeksiannosta tietoja analysoidakseen verkkosivuston käyttötapoja, luodakseen raportteja verkkosivuston käytöstä sekä tarjotakseen verkkosivuston ylläpitäjälle muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluita. Google ei yhdistä Google Analyticsin selaimeltasi saamaa IP-osoitetta muihin Googlen tietoihin.

Voit estää evästeiden tallentamisen selaimesi asetusten kautta. Ota kuitenkin huomioon, että tässä tapauksessa et välttämättä voi käyttää tämän verkkosivun kaikkia toimintoja. Voit myös estää evästeiden tuottamat verkkosivun käyttöön liittyvät tiedot (sis. IP-osoitteesi) toimittamisen Googlelle sekä näiden tietojen käsittelyn Googlen toimesta lataamalla ja asentamalla seuraavasta osoitteesta saatavan selainlaajennuksen: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Lisätietoja tietojen käytöstä mainostarkoituksiin Googlen toimesta, asetustenteko- ja vastustusmahdollisuuksista saat Googlen verkkosivuilta: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/partners/ (miten Google käyttää palvelujamme käyttäviltä sivustoilta ja sovelluksista saatavia tietoja),  http://www.google.com/policies/technologies/ads (miten Google käyttää evästeitä mainonnassa), http://www.google.de/settings/ads (mainosten räätälöintitavat) ja http://www.google.com/ads/preferences/ (mainosten personointi). Tietojenkäsittelysopimus https://privacy.google.com/businesses/processorterms/; tietosuoja https://policies.google.com/privacy/update?hl=de .

Google Analyticsin tiedonkeruun vastustaminen

Voit estää Google Analyticsia keräämästä tietojasi napsauttamalla seuraavaa linkkiä. Se asettaa estoevästeen (opt out), joka estää jatkossa tietojesi keräämisen tällä verkkosivustolla vieraillessasi: ota Google Analytics pois käytöstä. Lisätietoja Google Analyticsin käyttäjätietojen käsittelystä löydät Googlen tietosuojakäytännöstä: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Sosiaalinen media

a) Facebook

Yhteisöpalvelun facebook.com tarjoaa Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (Facebook) ja se palvelee käyttäjien välistä vuorovaikutusta. Facebook-painike on linkitetty Facebook-profiiliimme. Facebookin verkkosivustolla sovelletaan sen omia tietosuojamääräyksiä.

Facebookin tekemän tietojen keruun ja tietojen käsittelyn sekä niiden sekä tietoluokkien (tietojen laajuus) käyttötarkoituksen käyttäjä löytää Facebookin omasta tietokäytännöstä osoitteesta: http://www.facebook.com/policy.php Parhaan mahdollisen läpinäkyvyyden vuoksi olemme koonneet seuraavaan muutamia keskeisiä asioita: 

Näin kerättyjä tietoja käytetään käyttökäyttäytymisen analysointiin ja tarjoamaan, valikoimaan, arvioimaan ja ymmärtämään mainoksia, joita Facebook tarjoaa Facebookissa ja sen ulkopuolella (tämä koskee myös mainoksia, joita tarjoaa Facebookin tytäryhtiöt tai joita tarjotaan näiden nimissä) sekä tilastojen luomiseen käyttäjistä. Facebook käyttää sen käytössä olevia tietoja lisäksi mainos- ja mittausjärjestelmien parantamiseen, jotta Facebook voi Facebookin palveluissa ja näiden ulkopuolella näyttää kohdistettuja mainoksia ja mitata mainosten ja palveluiden toimivuutta ja tavoittavuutta. Jos käyttäjä on kirjautuneena sisään Facebookiin, Facebook pystyy koottujen tietojen perusteella näyttämään käyttäjälle palveluita, räätälöimään sisältöjä tätä varten ja tarjoamaan tälle linkkejä ja ehdotuksia, jotka voivat kiinnostaa käyttäjää. Kerättyjä tietoja käytetään viime kädessä lähettämään käyttäjälle markkinointiviestintää, kommunikoimaan tämän kanssa palveluista ja tiedottamaan käyttäjälle Facebookin säännöistä ja ehdoista.

Jos käyttäjällä on Facebook-tili ja tämä käyttää Facebook-painiketta, käyttäjä samalla    hyväksyy, että Facebook (https://www.facebook.com/about/privacy) kerää, siirtää, tallentaa, julkaisee ja käyttää tietoja tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Käyttäjä voi muuttaa Facebook-tilinsä tietosuoja-asetuksia tilitiedoistaan.

Lisätietoja Facebookista ja sen tietosuoja-asetuksesta saat osoitteesta: https://www.facebook.com/business/gdpr#Facebook-als-Datenverantwortlicher-vs.-Auftragsverarbeiter

b) LinkedIn

Meillä on LinkedIn-tili. Palvelun tarjoaa LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland. LinkedIn käyttää mainosevästeitä.
Jos haluat poistaa LinkedInin mainosevästeet käytöstä, voit tehdä sen seuraavasta linkistä.
Tarkemmat tiedot henkilötietojesi käsittelystä saat LinkedInin   tietosuojaselosteesta: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

c) YouTube

Meillä on YouTube-tili. Palvelun tarjoaa Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. Tarkemmat tiedot henkilötietojesi käsittelystä saat YouTuben   tietosuojaselosteesta: https://policies.google.com/privacy

d) Twitter

Yhteisöpalvelua twitter.com ylläpitää Twitter Inc., 795 Folsom Street, Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA (Twitter). Twitter-painike on linkitetty Twitter-profiiliimme. Twitterin verkkosivustolla sovelletaan sen omia tietosuojamääräyksiä.

Twitterin tekemän tietojen keruun ja tietojen käsittelyn sekä niiden käytön (tietojen laajuus) käyttötarkoituksen sekä tietoluokat käyttäjä löytää Twitterin omasta tietokäytännöstä osoitteesta: http://twitter.com/privacy.  

e) Instagram

Meillä on Instagram-tili. Palveluntarjoaja on Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA. Tarkemmat tiedot henkilötietojesi käsittelystä saat Instagramin tietosuojaselosteesta: https://help.instagram.com/519522125107875

f) Xing

Meillä on XING-tili. Palveluntarjoaja on New York SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Germany. Tarkemmat tiedot henkilötietojesi käsittelystä saat Xingin tietosuojaselosteesta: https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung

Ulkoiset sisällöt

Verkkosivustomme voi sisältää linkityksiä kolmansien osapuolten verkkosivustoille (ulkoiset linkit). Nämä ulkoiset linkit ovat kunkin palveluntarjoajan vastuulla. Binderholz ei voi vaikuttaa niiden nykyiseen eikä tulevaan toteutukseen eikä linkitettyjen sivujen sisältöihin. Ulkoisten linkkien asettaminen ei tarkoita, että sisällöt olisivat binderholzin sisältöjä. Binderholz ei pysty jatkuvasti valvomaan ulkoisia linkkejä ilman konkreettisia viitteitä lainvastaisuuksista. Mikäli lainvastaisuuksia tulee tietoon, tällaiset ulkoiset linkit poistetaan välittömästi.

Sähköpostitiedustelut ja yhteydenottolomake

Jos lähetät meille tiedusteluita sähköpostilla, tallennamme tietosi ja ilmoittamasi yhteystiedot kyselyn käsittelyä ja mahdollisten lisäkysymysten esittämistä varten. Binderholz muistuttaa, että tiedonsiirtoon internetissä (esim. kommunikoinnissa sähköpostitse) on    turvallisuusaukkoja eikä tietoja voida aukottomasti suojata joutumasta kolmansien osapuolten tietoon.

Kaikissa kysymyksissä voit ottaa meihin yhteyttä myös verkkosivuiltamme löytyvällä yhteydenottolomakkeella. Lomakkeella yhteyttä otettaessa on annettava kelvollinen sähköpostiosoite, jotta tiedämme, keneltä viesti on tullut ja voimme vastata siihen. Muiden tietojen antaminen on vapaaehtoista.

Kun täytät yhteydenottolomakkeen verkkosivuillamme, käsitelemme seuraavia tietojasi:
• puhuttelu      
• etu- ja sukunimi           
• sähköpostiosoite
• viesti
Näitä tietoja käsitellään täyttämän (esi-)sopimukselliset velvoitteet tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan b mukaisesti. Säilytämme tiedot viestiisi vastaamiseen asti, ellei asianomaisen tiedustelun sisältö johda lakisääteiseen säilytysvelvollisuuteen.

Näitä tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Uutiskirje

Jos tilaat uutiskirjeemme, sähköpostiosoitettasi käytetään mainostarkoituksiin, kunnes perut uutiskirjeen tilauksen. Tämä käyttö tapahtuu vain erillisestä pyynnöstä ja luvallasi (tietosuoja-asetuksen artikla 6 kohta 1 alakohta a yhdessä Saksan televiestintälain 107 §:n kanssa) eikä se ole edellytys palvelujemme käytölle. Erilaisten tietoaineistojen lähettäminen sisältää myös mainontaa, kuten tietoja tuotteistamme ja tilaisuuksistamme.

Voit milloin tahansa maksutta perua suostumuksesi ja perua uutiskirjeen. Tämän voit tehdä lähettämällä viestin sähköpostiosoitteeseen dataprivacy@binderholz.com tai puhelimitse numeroon +43 5288 601 . Lisäksi jokaisessa uutiskirjeessä on yhteydenottomahdollisuus, jonka kautta voit perua suostumuksesi.

Uutiskirjeen lähetyksen ja siihen liittyvän tietojen käsittelyn hoitaa Netwerk Kreidl GmbH & Co KG toimeksisaajana. Tietosi poistetaan uutiskirjeen perumisen jälkeen, ellei niitä tarvita muuhun käsittelytarkoitukseen. Peruutettuasi uutiskirjeen et enää saa uutiskirjelähetyksiä.

Kaupallinen mainonta

Julkaisutietojemme tai verkkosivustomme yhteystietoja ei toivota käytettävän kaupalliseen mainontaan, ellemme ole myöntäneet tähän kirjallista lupaa. Binderholz ja kaikki tällä sivustolla mainitut henkilöt vastustavat täten kaikkea näiden tietojen kaupallista käyttöä ja luovuttamista muille.

Tietoturva

Käytämme verkkosivuillamme käytäessä yleistä SSL-salausta (Secure Socket Layer) yhteyden salaamiseen aina sillä korkeimmalla salaustasolla, jota selaimesi tukee. Pääsääntöisesti käytössä on 256-bittinen salaus. Jos selaimesi ei tue 256-bittistä salausta, käytämme 128-bittistä V3-tekniikkaa. Sen, siirretäänkö internetsivustomme yksittäinen sivu salattuna, tunnistat selaimesi tilarivillä näkyvästä avain- tai lukkokuvakkeen suljettuna olosta.

Käytämme lisäksi soveltuvia ja organisatorisia turvatoimenpiteitä suojaamaan tietojasi vahingossa tai tarkoituksellisesti tapahtuvalta manipuloinnilta, osittaiselta tai kokonaan häviämiseltä, tuhoutumiselta tai luvattomalta kolmannen osapuolen käytöltä. Kehitämme turvatoimiamme jatkuvasti teknisen kehityksen mukaisesti.

Rekisteröidyn oikeudet

Kun henkilötietojasi käsitellään, olet tietosuoja-asetuksen tarkoittama rekisteröity ja sinulla on seuraavat oikeudet rekisterinpitäjään nähden:

1. Tiedonsaantioikeus

Voit vaatia rekisterinpitäjältä vahvistusta siitä, käsittelemmekö sinua koskevia tietoja. Jos henkilötietojasi käsitellään, sinulla on oikeus saada rekisterinpitäjältä seuraavat tiedot: 

1. henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
2. käsiteltävät henkilötietoryhmät
3. vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa
4. sinua koskevien henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai jos se ei ole mahdollista, tämän ajan määrittämiskriteerit
5. sekä pyytää rekisterinpitäjältä itseäsi koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista tai henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tai vastustaa tällaista käsittelyä
6. ja tehdä valitus valvontaviranomaiselle
7. jos henkilötietoja ei kerätä rekisteröidyltä, kaikki tietojen alkuperästä käytettävissä olevat tiedot
8. onko käytössä automaattinen päätöksenteko, muun muassa tietosuoja-asetuksen artiklan 22 kohdassa 1 ja 4 tarkoitettu profilointi, sekä ainakin näissä tapauksissa merkitykselliset tiedot käsittelyyn liittyvästä logiikasta samoin kuin kyseisen käsittelyn merkittävyys ja mahdolliset seuraukset rekisteröidylle
9. Sinulla on oikeus saada tietoa siitä, välitetäänkö kyseisiä henkilötietoja kolmansiin maihin tai kansainvälisille järjestöille. Tässä yhteydessä voit pyytää tietoa tietosuoja-asetuksen artiklassa 46 tarkoitetuista siirtoa koskevista asianmukaisista suojatoimista. 

2. Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on rekisterinpitäjään nähden oikeus oikaista ja/tai täydentää itseäsi koskevia käsiteltäviä henkilötietoja, jotka ovat epätarkkoja tai puutteellisia. Rekiterinpitäjä oikaisee tiedot ilman aiheetonta viivytystä.

Tietojen käsittely tieteellisiin, historiallisiin tai tilastollisiin tutkimustarkoituksiin: oikeuttasi tietojen oikaisemiseen voidaan rajoittaa, mikäli sen voidaan olettaa tekevän tutkimus- tai tilastollisten käsittelytarkoitusten toteuttamisesta mahdotonta tai rajoittaa sitä merkittävästi ja mikäli rajoittaminen on välttämätöntä tutkimus- ja tilastollisten käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

3. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Voit vaatia sinua koskevien henkilötietojen rajoittamista seuraavin edellytyksin:
1. jos kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa rekisterinpitäjä voi varmistaa tietojen paikkansapitävyyden
2. käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista
3. rekisterinpitäjä ei enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja asianomaiseen käsittelytarkoitukseen, mutta rekisteröity tarvitsee niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai
4. olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä tietosuoja-asetuksen artiklan 21 kohdan 1 nojalla odottaessasi sen todentamista, syrjäyttävätkö rekisterinpitäjän oikeutetut perusteet rekisteröidyn perusteet.

Jos rekisteröidyn tietojenkäsittelyä on rajoitettu, näitä tietoja säilyttämistä lukuun ottamatta saa käsitellä vain sinun suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojaamiseksi tai tärkeää unionin tai jäsenvaltion yleistä etua koskevista syistä.             
Jos käsittelyä on rajoitettu edellä mainituin ehdoin, rekisteripitäjän on annettava sinulle ilmoitus ennen käsittelyä koskevan rajoituksen poistamista.  
Tietojen käsittely tieteellisiin, historiallisiin tai tilastollisiin tutkimustarkoituksiin:            
oikeuttasi tietojen käytön rajoittamiseen voidaan rajoittaa, mikäli sen voidaan olettaa tekevän tutkimus- tai tilastollisten käsittelytarkoitusten toteuttamisesta mahdotonta tai rajoittaa sitä merkittävästi ja mikäli rajoittaminen on välttämätöntä tutkimus- ja tilastollisten käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.  

4. Oikeus tietojen poistamiseen

a) Poistamisvelvollisuus

Voit vaatia rekisterinpitäjää poistamaan sinua koskevat tiedot välittömästi, jolloin rekisterinpitäjä on velvollinen poistamaan nämä tiedot viiveettä edellyttäen, että jokin seuraavista perusteista täyttyy:  

1. Henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty tai joita varten niitä muutoin on käsitelty.
2. Peruutat suostumuksen, johon käsittely on perustunut tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a tai artiklan 9 kohdan 2 alakohdan a mukaisesti, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta.
3. Vastustat käsittelyä tietosuoja-asetuksen artiklan 21 kohdan 1 nojalla eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat käsittelyä tietosuoja-asetuksen artiklan 21 kohdan 2 nojalla.
4. Henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.
5. Henkilötiedot on poistettava unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan rekisterinpitäjään sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.
6. Henkilötiedot on kerätty tietosuoja-asetuksen artiklan 8 kohdassa 1 tarkoitetun tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisen yhteydessä.  

b) Tiedot kolmansille osapuolille 

Jos rekisterinpitäjä on julkistanut henkilötiedot ja sillä on tietosuoja-asetuksen artiklan 17 kohdan 1 mukaisesti velvollisuus poistaa tiedot, sen on käytettävissä oleva teknologia ja toteuttamiskustannukset huomioon ottaen toteutettava kohtuulliset toimenpiteet, muun muassa tekniset toimet, ilmoittaakseen henkilötietoja käsitteleville rekisterinpitäjille, että rekisteröity on pyytänyt kyseisiä rekisterinpitäjiä poistamaan näihin henkilötietoihin liittyvät linkit tai näiden henkilötietojen jäljennökset tai kopiot.  

c) Poikkeukset

Oikeutta tietojen poistamiseen ei ole, jos käsittely on tarpeen

1. sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi
2. rekisterinpitäjään sovellettavaan unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan, käsittelyä edellyttävän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai jos käsittely tapahtuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamista tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten
3. kansanterveyteen liittyvää yleistä etua koskevista syistä tietosuoja-asetuksen artiklan 9 kohdan 2 alakohdan h ja i sekä artiklan 9 kohdan 3 mukaisesti
4. yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia taikka tieteellisiä tai historiallisia    tutkimustarkoituksia tai tilastollisia tarkoituksia varten artiklan 89 kohdan 1 mukaisesti, jos kohdassa 1 tarkoitettu oikeus todennäköisesti estää kyseisen käsittelyn tai vaikeuttaa sitä suuresti tai
5. oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.  

5. Ilmoituksen saantioikeus

Rekisterinpitäjän on ilmoitettava kaikenlaisista tehdyistä henkilötietojen oikaisuista, poistoista tai käsittelyn rajoituksista jokaiselle vastaanottajalle, rekisteröidyn käytettyä oikeuttaan oikaista ja poistaa tietoja tai rajoittaa tietojen käsittelyä, paitsi jos tämä osoittautuu mahdottomaksi tai vaatii kohtuutonta vaivaa. Sinulla on oikeus saada rekisterinpitäjältä tieto näistä vastaanottajista.  

6. Tietojen siirtämisoikeus

Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut rekisterinpitäjälle, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Lisäksi sinulla on oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle sen rekisterinpitäjän estämättä, jolle henkilötiedot on toimitettu, jos 

1. käsittely perustuu suostumukseen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a tai artiklan 9 kohdan 2 alakohdan a nojalla tai sopimukseen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan b nojalla ja
2. käsittely tapahtuu automaattisesti.

Kun käytät kohdan 1 mukaista oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, sinulla on oikeus saada henkilötiedot siirrettyä suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, jos se on teknisesti mahdollista. Tämä oikeus ei saa vaikuttaa haitallisesti muiden oikeuksiin ja  vapauksiin. Oikeutta tietojen siirtämiseen ei sovelleta henkilötietojen käsittelyyn, joka on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamista tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten.

7. Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa itseäsi koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohtaan e tai f, kuten näihin säännöksiin perustuvaa profilointia.

Rekisterinpitäjä ei saa enää käsitellä henkilötietoja, paitsi jos rekisterinpitäjä voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Jos henkilötietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoituksessa, sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa itseäsi koskevien henkilötietojen käsittelyä tällaiseen markkinointiin, mukaan lukien profilointi silloin, kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin. 

Jos vastustat henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksessa, niitä ei saa enää käsitellä tähän tarkoitukseen.

Tietoyhteiskunnan palvelujen käyttämisen yhteydessä ja sen estämättä, mitä direktiivissä 2002/58/EY määrätään, voit käyttää vastustamisoikeuttasi automaattisesti teknisiä ominaisuuksia hyödyntäen.

Tietojen käsittely tieteellisiin, historiallisiin tai tilastollisiin tutkimustarkoituksiin:

Sinulla on myös oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa itseäsi koskevien henkilötietojen käsittelyä tieteellisiin tai historiallisiin tutkimustarkoituksiin tai tilastollisiin tarkoituksiin, mikä perustuu tietosuoja-asetuksen artiklaan 89 kohtaan 1. 

Vastustamisoikeuttasi voidaan rajoittaa, mikäli sen voidaan olettaa tekevän tutkimus- tai tilastollisten käsittelytarkoitusten toteuttamisesta mahdotonta tai rajoittavan niitä merkittävästi ja mikäli rajoittaminen on välttämätöntä tutkimus- ja tilastollisten käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

8. Tietosuojalainsäädännöllisen suostumuksen perumisoikeus

Sinulla on oikeus perua tietosuojalainsäädännöllinen suostumuksesi milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

9. Automatisoidut yksittäispäätökset, profilointi mukaan luettuna

Sinulla on oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen käsittelyyn, kuten profilointiin, ja jolla on sinua koskevia oikeusvaikutuksia tai joka vaikuttaa sinuun vastaavalla tavalla merkittävästi. Tätä ei sovelleta, jos päätös

1. on välttämätön rekisteröidyn ja rekisterinpitäjän välisen sopimuksen tekemistä tai täytäntöönpanoa varten
2. on hyväksytty rekisterinpitäjään sovellettavassa unionin oikeudessa tai jäsenvaltion lainsäädännössä, jossa vahvistetaan myös asianmukaiset toimenpiteet rekisteröidyn oikeuksien ja vapauksien sekä oikeutettujen etujen suojaamiseksi tai
3. perustuu rekisteröidyn nimenomaiseen suostumukseen.

Nämä päätökset eivät saa perustua tietosuoja-asetuksen artiklan 9 kohdassa 1 tarkoitettuihin erityisiin henkilötietoryhmiin, paitsi jos sovelletaan asetuksen artiklan 9 kohdan 2 alakohtaa a tai g ja asianmukaiset toimenpiteet rekisteröidyn oikeuksien ja vapauksien sekä oikeutettujen etujen suojaamiseksi on toteutettu.

Alakohdissa 1 ja 2 tarkoitetuissa tapauksissa rekisterinpitäjän on toteutettava asianmukaiset toimenpiteet rekisteröidyn oikeuksien ja vapauksien sekä oikeutettujen etujen suojaamiseksi, mikä koskee vähintään oikeutta vaatia, että tiedot käsittelee rekisterinpitäjän puolesta luonnollinen henkilö, sekä oikeutta esittää kantansa ja riitauttaa päätös.

10. Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on tai jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuoja-asetusta. 

Valvontaviranomaisen, jolle valitus on jätetty, on ilmoitettava valituksen tekijälle valituksen etenemisestä ja ratkaisusta, mukaan lukien tietosuoja-asetuksen artiklan 78 mukaisten oikeussuojakeinojen mahdollisuudesta. 

Palvelut